Het verhaal achter deze actie

Wat is er gebeurd?

Ineens is alles anders...

Tijdens een uitzending in Afghanistan is onze sergeant betrokken geweest bij een aanslag met een bermbom. Daarbij zijn mannen uit zijn groep fysiek gewond geraakt, zwaargewond. Door een jarenlange opleiding en de samenwerking met ploeggenoten en andere teams, mannen die voor elkaar door het vuur gaan, weet zijn team de aanslag te overleven. Maar eenmaal thuis, in het veilige Nederland, krijgt hij herbelevingen, nachtmerries: PTSS. Daar bovenop komt nog een heftige diagnose: een hersentumor. En die blijkt al snel onbehandelbaar. Hij heeft nog maar een paar maanden

Zijn wereld stort in

PTSS, hersentumor, invalidteitspensioen en dan... niets!

Of dat nog niet genoeg is kan en mag hij daardoor niet meer werken en krijgt hij vervolgens  ‘eervol ontslag’ van Defensie.  

Momenteel ontvangt hij een uitkering vanuit een militair invaliditeitspensioen. Ook lopen er nog een aantal procedures, onder andere voor financiële tegemoetkoming vanwege de PTSS die voortkomt uit zijn uitzending. 

Dit pensioen en die procedures worden echter per direct stopgezet wanneer hij komt te overlijden. Dat betekent dat er dus geen enkel financieel vangnet meer is. Uit ervaring weten we dat deze procedures jaren kunnen duren. Hij heeft deze tijd niet meer en wil niets liever dan zijn gezin goed achterlaten. 

Marnix' medicijn

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Staan voor een veteraan.